Translate

Monday, December 21, 2015

LUCKA 21 – 2015:



... att han lovat hämta sin flygshows kostym hos syslöjdlärare Monica på skolan. Lika bra att göra det nu i starten av dagen tänkte han innan lektionerna startat.

Kostymen hade stjärnor på manteln och ett hjärta som hängde från halsbandet, så när Entroms såg hjärtat blev han påmind om kostymen och flög fort till skolan.

På skolgården lekte många barn med snö. Några barn höll på att göra en snögubbe och andra olika snölyktor. Han hälsade på dom innan han snabbade sig in och gick mot syslöjdsalen där han mötte syslöjdlärare Monica.

- God morgon Entroms, sa Monica morgonpiggt där hon satt med en kopp kaffe i handen och studerade dagens schema. En sån tur du kom nu, för kostymen är färdig, sa hon och gick och hämtade den.

- Jag fick lagat den på ett par ställen så nu är den nästan som ny. Jag har tvättat den med, så hon och la kostymen i den väska han alltid bar med sig.

Entroms tackade för hjälpen, han var verkligen glad för att Monica kunnat hjälpa honom. I det han sa det ringde det in och man hörde hur alla barn kom in. Det smälldes i dörrar, pratades, fnittrades när springande barn fyllde upp skolan.

Monica frågade om Entroms ville delta på föredraget som biodlare Thomas skulle ha om viktigheten av bi och honung, han kanske kunde bidra med lite information samtidigt? Det ville Entroms gärna.

Dom följdes åt och gick till den stora aulan där eleverna skulle samlas för detta föredrag. Framme på scenen hade biodlare Thomas ställt fram vaxkakor, honungsburkar, bivaxljus, vaxmellanväggar och en blomma.

Thomas presenterade sig, och hur viktigt det var med både bin och honung. Bina hjälper till med att pollinera blommor och träd som gör så vi får syre som vi kan andas med.

- Det finns olika typer av bin, fortsatte Thomas berätta. Vi har Drottning, Drönare och Arbetsbin som på slutet av sina liv samlar in honung.

- Visste ni att det behövs nektar från 5 miljoner blommor till 1 kilo honung? sa Thomas och många barn skakade på huvudet, några sa oj, andra sa nej.

- Inte så konstigt att det heter arbetsbin, sa han och barnen skrattade.

- Behandlingar av sjukdomar och krämpor med produkter från bisamhället heter Apiterapi. Honung har visat sig i forskning vara lika effektivt som penicillin och kan förebygga många infektioner. Det vill säga är honung är inte bara gott, det har medicinska egenskaper.

Thomas fortsatte att berätta om bisamhället och alla dess produkter. Barnen fick även med sig en broschyr med information om det han pratade om, en länk till en sida med mer information och hans kontaktuppgifter.

Många av barnen kände ju Thomas då dom brukade handla honung, godis och andra produkter direkt av honom.

Entroms fick berätta lite om hur dom bekämpar brottslighet med hjälp av rymdpolisernas honungs recept som är hemligt.

- Det gör så att vapen kroknar när det skjuts på brottslingar, förklarade Entroms. Det gör även att dom som är dumma blir snälla när dom får det på sig. Det kan jämföras med en larv som går genom en process och blir en vacker fjäril.

- Eftersom detta är ett starkt vapen används det bara när det är helt nödvändigt, fortsatte Entroms berätta. Det viktigaste är att lösa konflikter, bråk och andra dumheter genom att kommunicera och få förståelse för vad som faktiskt händer. Målet med detta ”vapen” är bara att hindra att det negativa sprider sig.

Mer hann inte Entroms säga innan det startade ringa i bollen på hans vänstra öra och han gick ut för att svara.

- Polishund Entroms till din tjänst, vad kan jag hjälpa till med?

Kapten Zeta Blackstroms röst hördes:
- Vi har fått nya upplysningar i saken, var snäll och…

(Fortsättning följer i lucka 22, häng med!)

No comments:

Post a Comment