Translate

Thursday, December 24, 2015

LUCKA 24 – 2015:



… självaste Tomtemor som klättrade upp genom golvluckan.

- Han mår bättre nu, jag tror det skall gå bra det här, sa hon när hon såg dom. Det var kritiskt en stund men nu har det gått några dagar som han inte haft feber så det blir jul i år igen, fortsatte hon.

Tomtemor fick se den öppna dörren, alla poliser, hundar och sa att det var bra dom kunde komma allihopa, för det var något hon ville säga till dom ansvariga.

Entroms, Kapten Zeta Blackstroms, Hanska Muski och Brokiolus gick in i bikupan och dom andra fick vänligen gå ut, som dom också gjorde.

- När min man Jultomten blev sjuk igen visste jag inte mitt arma råd hur jag skulle hantera allt som skulle ske inför julen. Jag tänkte det var klokt att vara nära biodlingen med tillgång till honung som har medicinsk effekt, så jag fick fört Jultomten hit i släden som står parkerad en bit bort.

Poliserna tittade på varandra och undrade varför i fridens namn dom var nedlåsta i källaren i bikupan? Tomtemor svarade att det var dom inte, det finns en hemlig gång under jorden och därifrån hade dom kommit ned genom en ingång i ett träd längre in i skogen.

- Jultomten har länge varit bekymrad för att inte polis-distrikten velat samarbeta, och har samtalat med dom exkluderade poliserna hur få det till. Dom sökte upp min man efter att dom blivit feltolkade och aldrig fått förklarat sig, sa Tomtemor och suckade. Ett sånt elände!

Eftersom Lekinia, Trobiana, Virola och Briktora var rätt utanför bikupan beordrade Hanska Muski att dom skulle komma in i bikupan. Bronkiolus gick ut och hämtade dom.

Under tiden hördes nåt knarra och det var trappan under golvluckan som knarrade. Upp kom en lite blek Jultomte med luvan på sned och han hade lite rosa kinder. Tomtemor fick förklarat vad som skett och varit sagt medans dom 4 poliserna fördes in i bikupan.

Jultomten tog till ordet och sa att det var ting han önskade att berätta själv.

- Jag har länge fått hjälp av biodlare Thomas med honung och honungsprodukter. Jag hade inte varit så bra om det inte var för hans hjälp under flera år, sa han, men denna gång när jag blev sjuk så kunde jag inte vara hemma.

- Lekinia, Trobiana, Virola och Briktora har flertalet gånger fraktat honung till mig och det var under en sådan hjälpaktion som jag kallar det, som dom blev tagna vid honungsplaneten och det uppstod felaktiga rykten. Nu vill jag dom skall rentvättas.

Poliserna tittade på varandra och dom 4 poliserna nickade tacksamt mot Jultomten. Entroms gick fram och undrade varför det var nödvändigt med hotbrev, att attackera bagare Olof och att ta post och brevsäckar från Postkontoret?

- Jag bad dom att hämta julpaketen och önskelistorna, svarade Jultomten, och komma och lämna det till mig. Eftersom jag var så dålig att jag inte kunde ordna med detta hemifrån som vanligt, förklarade han, så löste jag det på detta viset.

- Mitt önskemål är alltid att glädja barnen och det kommer jag också att göra, fortsatte han.

Tomtemor tog nu till ordet och sa:
- Vi blev eniga om att väcka uppmärksamhet för att saken skulle tas allvarligt, samtidigt var det viktigt att inte skrämma någon. Jag vet inte hur jag skall tacka er! sa hon vänd till de 4  fasttagna, poliserna. Ni har verkligen ställt upp för Jultomten och världens barn!

Det uppstod en liten paus innan Tomtemor fortsatte:
- Eftersom Jultomten varit sjuk till och från i flera år ville vi inte säga något och göra någon orolig, därför behövde vi hjälp med allt detta och nu är tiden kommen för att Lekinia, Trobiana, Virola och Briktora skall rentvättas.

Lekinia, Trobiana, Virola och Briktora sa att dom inte velat bryta det löftet med Jultomten att inte tala om hur det låg till. I tillägg hade dom även hjälpt de sjuka barnen som Jultomten tagit sig av även denna jul.

Det var därför som dom bett om att få Julmat till stället Jultomten befinner sig på från julfesten, så att dom kunde ge till dom sjuka barn och äldre som inte kunde ta sig till festlokalen.

Dom förklarade i tur och ordning vad dom gjort, vilka missförstånd som uppstått och att dom inte alltid kunnat svara vad dom gjorde för att inte utlämna dom som var i nöd. Att deras mission alltid varit att göra rymden trygg.

När alla 4 förklarat sig med de frågor som Entroms, Kaptenen, Hanska Muski och Bronkiolus hade utbröt Entroms:

- Ni är ju som Santa Lucia, som Robin Hood, och som de tre musketörerna som önskade hjälpa de fattiga och sjuka och som alltid verkade för det goda.

Hanska Muski tog till ordet och tackade för alla upplysningar, för nu satte dom det i perspektiv.

- Låt oss gemensamt dra till julfesten och sända bud med mat så att det kan delas ut till dom som inte kan ta sig dit, det är min order! sa Hanska Muski myndigt. Så får vi se på hur lösa detta i tiden framöver, det är ju trots allt jul!

Bronkiolus höll med och tackade för att även hans polis-distrikt var inkluderad i saken och festen. Jultomten hade inte tid sa han eftersom han skulle förbereda sig att dra runt planeterna med alla paket.

Plötsligt knackade det på dörren och…

(Fortsättning följer i lucka 25, häng med!)

No comments:

Post a Comment