Translate

Tuesday, December 22, 2015

LUCKA 22 – 2015:



… informera biodlare Thomas att vi utreder en kidnappnings sak. Spåren i de nya upplysningarna leder till huset som liknar en bikupa, där även hundförare Emils hundar markerat flera gånger.

Entroms berättade för Kaptenen att just nu höll Thomas ett föredrag på skolan där han själv informerat en del, så han skulle göra det så fort föredraget var färdigt.

- Minns du när vi skulle sätta på en radiosändare på Rudolf med röda mulen? frågade Entroms. Då lät det som en knackning från det huset som liknar en bikupa. Kan det vara så att Jultomten varit där hela tiden?

Kaptenen mindes detta och bad Entroms ställa frågor till Thomas för att eventuellt få nya upplysningar som kan lösa saken. Det lovade Entroms som gick tillbaka in och hörde på resten av föredraget.

Efter föredraget följde Entroms med Thomas och fick berättat i korta ordalag om att Jultomten är kidnappad, om de efterlysta exkluderade poliserna och att det var misstankar om någon som uppehöll sig i huset som liknar en bikupa.

- Jag var inne i den bikupan senast i morse, sa Thomas, för där förvarar jag vaxmellanväggar, och jag behövde några till mitt föredrag. Så det är inte något hemligt gömställe, så konstigt att hundarna markerar där.

- Det knackar ibland, fortsatte Thomas säga, det har även jag hört men det är vanligt att det låter om gamla träbyggnader, sa han.

Thomas lovade hålla ögon och öron öppna och rapportera om han såg något ovanligt, men nåt kidnappningsställe var det inte. Entroms fick vara med in i den byggnaden när dom kommit fram till biodlingen och såg själv att ingen var där.

På väg ut genom dörren tänkte Entroms att det var konstigt att det markerades på ett ställe som stod öppet. Han hade även reagerat på att en golvmatta låg lite slarvigt mot ena hörnet men inte tänkt så mycket på det.

Efter att ha besökt bigården, samtalat med biodlare Thomas, undersökt huset med den speciella doften och rapporterat till Kaptenen, så flög Entroms hem för att förbereda sin flygshow senare på kvällen.

Det var som vanligt många på plats på den stora julfesten där julen skulle firas in. Där fanns uppklädda vuxna, lekande barn, det var jul pyntat, julklappar låg i en stor hög under en gran, där fanns tända levande honungsljus vars lågor fladdrade, änglar och tomtenissar och luciatåget med Alicia.

Dom hade gjort iordning en matserveringsplats och alla hade bidragit med att ta med något. Prina Blackstroms, frun till Kapten Zeta Blackstroms hade tagit med sig honungsglaserade julrevbensspjäll och det vattnades i munnen på Entroms av den goda doften.

Julmusik spelades och stämningen var på topp. Denna julfest var mycket uppskattad av alla på Plontus planeten.

- Entroms, ropade Stroffi och kom springande fram till honom. Det skall bli så spännande med din flygshow! Jag tycker om när du gör loopen med tomteblossen, det glittrar så coolt, utbrast dottern till Kapten Zeta Blackstroms.

- Vad roligt att se dig här! svarade Entroms henne. Kanske jag kan få flyga hem dig efter julfesten? sa han och Stroffi jublade åt detta.

Som vanligt skulle festen starta med att Luciatåget gick en runda och efteråt skulle Entroms börja sin flygshow med att flyga ett par varv med Lucian som symboliserade att ljuset och glädjen kom i den mörka december tillbaka till Plontus planeten.

Det släcktes ned i lokalen och Luciatåget gjorde sin entré sjungande Sankta Lucia sången med Alicia som årets Ljusdrottning i spetsen. Dom gick fram opp upp på en liten scen där dom fortsatte sjunga verkligen vackert många traditionella Luciasånger.

Efter att dom gick ut var det en andäktig stämning i den stora festlokalen och Entroms väntade på att starta sin flygshow med Ljusdrottningen Alicia. Det skulle föregå utomhus och alla förflyttade sig dit.

- Varsågod att sitt upp, sa Entroms till den förväntningsfulla Alicia. Jag lovar att flyga lugnt och sakta, så inte ljusen i luciakronan slocknar, sa han.

Alicia tackade för det och tände ett par tomtebloss precis innan dom startade flyga. Det blev så effektfullt och applåderna bröt ut. Det kittlade i Alicias mage där dom flög och hon skrattade befriande.

När dom kommit rätt högt upp i luften ringde bollen på Entroms vänstra öra och han var tvungen att svara då det var hans nödrop som alarmerade.

- Flyg genast till biodlingen, uppmanade Kapten Zeta Blackstroms. Hundförare Emil har fångat en av Broxisarna och behöver förstärkning, så jag sänder en specialstyrka dit. Flyg dit och hjälp honom så länge.

Entroms kunde inte annat än att lyda och startade flyga mot biodlingen så fort att ljusen i ljuskronan slocknade. 

Väl framme… 

(Fortsättning följer i lucka 23, häng med!)

No comments:

Post a Comment