Translate

Thursday, December 3, 2015

LUCKA 3 – 2015:



… Kapten Zeta Blackstroms kom klivande in i bageriet med stora kliv.

- Vi fick ett alarm rätt efter att vi avslutat vårat samtal, sa Kaptenen till Entroms. En person ringde anonymt och tipsade om ett inbrott i bageriet, så jag bestämde mig för att komma hit själv på en gång. Sedan du redan är här, kan du uppdatera mig?

Entroms berättade för sin chef det han observerat och bagare Olof inflikade med information. Kaptenen var helt enig om att dom skulle sätta vakter utanför bageriet och att det skulle patrulleras lite mera där och även kring Honungsplaneten.

- Är det okej för dig Olof om vi gör en bas som en samlingsplats för poliserna i bak rummet här på bageriet? Så håller vi uppsikt över bageriet och samtidigt är detta det perfekta lunchstället med alla godsaker vi handlar med oss när vi är i närheten.

Bagare Olof var fortfarande lite skakig efter att han blev attackerad och hotad, men svarade att det var självklart, han skulle göra det han kunde för att hjälpa poliserna i deras arbete. Spontant gick han och hämtade hemmagjord risgrynsfrukost med bär och honung, även god som mellanmål om ni redan ätit frukost förklarade han, man kan ha det som efterrätt också.

När rymdpoliserna rapporterat det som skett och njutit risgrynsfrukosten blev Entroms hemskickad. Kapten Zeta Blackstroms stannade kvar tills de första som skulle hålla vakt kommit och hjälpte till att göra iordning deras nya samlingsplats i bak rummet.

När Entroms var nästan hemma till sig själv kom han på en detalj han inte tänkt på eller sagt till Kaptenen. Han ringde upp honom via bollen på sitt vänstra öra samtidigt som han flög tillbaka mot bageriet igen.

- Kapten Zeta Blackstroms till din tjänst, vad kan jag hjälpa till med? Entroms presenterade sig och fick till svar:
-  Åh hej Entroms, förstärkningen har kommit, du kan bara ta morgonen fri!

Entroms hade nu kommit fram till julgranen, det var något med den han lagt märke till och ville ta reda på och detta rapporterade han till Kaptenen.

- Nu som det är mera ljust ser jag… sa Entroms och tystnade innan han fortsatte, Jultomtens luva hänger i toppen av julgranen istället för julstjärnan. Så märkligt!

Kapten Zeta Blackstroms tackade för upplysningen och bad nu Entroms att dra rätt hem, nu behöver du vila och fylla dig själv med energi sa Kaptenen strängt. Rymdhunden kände hur trött han var och lydde och flög direkt hem och la sig i sin hundkorg och kort tid efter sov han.

Entroms visste inte vad klockan var då han yrvaket svarade på anropet från Kaptenen.
- Förlåt att jag väcker dig, men vi har fått ett nytt anonymt alarm om inbrott på Postkontoret. Har du möjlighet att flyga dit och ta rapport ganska omgående?

Entroms gäspade stort och sa att det kunde han så gärna göra och satte fart mot Postkontoret. Det var en skön powernap tänkte han där han susade fram.

Väl framme vid Postkontoret fick han se…

(Fortsättning följer i lucka 4, häng med!)

No comments:

Post a Comment