Translate

Friday, December 11, 2015

LUCKA 11 – 2015:



… att han hade viktiga upplysningar att komma med.

Kapten Zeta Blackstroms satte på högtalaren så att dom poliser som var på vakt, inklusive den utpekade utredningsgruppen skulle få sista nytt på en gång.

- Jag har nu äntligen varit i kontakt med ledaren för Broxisarna; Bronkiolus, sa Hanska Muski. Han känner inte till något om det inträffade och avskriver sig all kännedom till något som helst av inbrott, stöld, kidnappning, och hotbrev från Broxisarnas polis distrikt.

Poliserna på bak-rummet tittade på varandra, på Entroms och på Kaptenen som stod och höll telefonen i handen.

- Vad kommer att ske vidare? frågade Kaptenen.

- I nuvarande läge önskar Bronkiolus att samarbeta om det som skett, Hanska Muski tog en paus innan han fortsatte. För faktiskt har dom varit utsatta för precis samma sak i deras distrikt. Det har varit inbrott, stöld, hotbrev och information om att Jultomten är kidnappad.

Entroms som stod närmast Kaptenen hade plötsligt många frågor och startade med att säga:
- Vad gör vi med Jultomtens luva? Skall vi lämna tillbaka den vid biodlingen eller avvakta?

Hanska Muski svarade med att det var bäst att lämna tillbaka Jultomtens luva för att på så sätt locka fram vem det än var från sina gömmor.

- Om man kan sätta den på Rudolf med röda mulen och även sätta en dold radiosändare på halsen till renen, så kan vi förhoppningsvis lokalisera var geografiskt dessa skojare höll till. Dom hade ju satt på brevet på Rudolf med röda mulen som kunde tänkas returnera tillbaka till den platsen.

Efter att ha blivit eniga om när mötas och andra uppgifter avslutades samtalet. Det blev en tryckt stämning först när alla tänkte sitt och undrade vem dom hade att göra med som ville förstöra genom att sätta upp två polisdistrikt mot varandra.

En liten försiktig knackning hördes och bagare Olof tittade in med nybakade honungsfrallor med smör och ost på som han önskade bidra med så poliserna fick lite mat i magen som han sa. Doften var himmelsk och vi behöver äta för att kunna tänka klart sa Kaptenen och högg in på en honungsfralla.

Sagt och gjort fick Entroms och kapten Zeta Blackstroms med sig en liten radiosändare och Jultomtens luva och drog tillbaka till biodlingen. Rudolf med röda mulen fanns inte att se, det gjorde inte biodlare Thomas heller.

- Biodlaren skulle mata Rudolf med röda mulen, sa Entroms, vi får gå bak huset med utsikt över sjön och spana efter dom. Kan vara att han tagit med Rudolf till ett av de små uthusen.

Dom gick runt tills dom hörde som något knackande från ett av de små uthusen som såg ut som en stor bikupa. Samtidigt fick dom se biodlare Thomas komma ut från ett av de andra små uthusen.

- Vad har du som låter så inne i den stora bikupan? frågade Entroms när dom kom fram.

Biodlare Thomas sa att det var vanligt att det knakar i gamla träbyggnader, speciellt nu som det är så kallt men annars står den tom förklarade Thomas. Han visade vägen in till Rudolf som stod och mumsade på havre.

Eftersom dom var inomhus var det enkelt för Kaptenen att sätta på radiosändaren utan att dom själva kunde bli övervakade. Efteråt hängde han Jultomtens luva runt ena hornet och knöt fast det med ett snöre så att det inte skulle falla av.

- Varför skall Rudolf ha en radiosändare? frågade nu Thomas.

Kaptenen tänkte snabbt och sa att eftersom han rymt kunde det vara bra inför framtiden att hålla koll på honom. Som en liten hjälp till Jultomten om han hörde av sig och undrade var Rudolf befann sig.

Thomas tyckte det lät som en bra ide, men frågade inte varför Rudolf skulle ha Jultomtens mössa. Kan ju kanske vara att den kommer snabbare fram än med posten tänkte Thomas för sig själv.

På väg tillbaka till bak-rummet för att följa med på radiosändaren fick dom…

(Fortsättning följer i lucka 12, häng med!)

No comments:

Post a Comment