Translate

Saturday, December 12, 2015

LUCKA 12 – 2015:




… hur änglar kom i  några grupper och lyste upp himlen med sitt vackra ljus.

Det var ganska vanligt ute i rymden att se änglar rätt som det var, speciellt nu i december då änglarna drar sig till alla planeter för att hjälpa till inför slutet av året.

- Imorgon är det Lucia, sa Entroms. Jag ser verkligen fram till det och då skall jag ha min vanliga flygshow för och med barnen.

Kapten Zeta Blackstroms höll med om att det var en mysig tillställning när man börjar nedräkningen ordentligt till Julafton.

- Tänk att imorgon är det bara 11 nätter kvar till jul och ikväll var det pysselkväll i skolan. Han och Stroffi skulle dit och rulla bivaxljus sa han.  
Resten av dagen förflöt lugnt utan att det skedde speciellt mycket.

Radiosändaren som var fastsatt på Rudolf med röda mulen fungerade som den skulle och registrerade var renen var. Han rörde inte så mycket på sig, gick omkring lite på bigården och så tillbaka in för att äta mer och sova lite säkert sa Kaptenen.

Kvällen kom och det var många som kom av både barn, föräldrar, vänner, lärare och andra intresserad för att delta i skolans pysseldag. 

Det var uppdelat i olika stationer där man kunde pröva på att göra julpyssel som tomtar, stjärnor och annat julpynt. Så var det matstationer där man kunde göra julgodis och baka med honung.

Biodlare Thomas hade med sig ganska mycket ljusvekar och många vaxmellanväggar att göra julpynt och rulla till bivaxljus med. Han hade en helt egen station att pröva att tillverka med bivax.

Många ljus blev det på de drygt tre timmarna pysselkvällen varade och flera skulle pynta skolan till Lucia. Eftersom det inte blir någon form för rök av dessa ljus, tål många det bättre.

- Kan jag få eran uppmärksamhet, sa lärarinna Ingrid och slog med en tesked på vattenglaset hon hade i handen. Det tystnade i den stora skolmatsalen där dom var och Ingrid fortsatte;

- Tusen tack för alla som mött upp denna pysselkväll i skolan. Som vi vet så har vi haft en omröstning på vem som blir årets Lucia här på Plontus planeten, nu är det dags att avslöja vem som vunnit titeln årets Lucia!

Ingrid gick fram till ett bord där hon tog upp ett kuvert som hon sprätte och drog sakta ut ett papper med namnet på den som vunnit med flest röster. 

På bordet var även en gammaldags Luciakrona med stearinljus som biodlare Thomas hade gjort och haft med sig. En gammal tradition att årets Lucia hade denna speciallagade Luciakrona på sig.

- Vinnaren är, sa Ingrid och det var flera tjejer som följde smånervöst med eftersom dom alla vill bli valda. Ingrid lät det gå en liten stund där hon hemlighetsfullt tittade på namnet innan hon sa;

- Våran egen Alicia!

Det startade att applåderas och Alicia slog först händerna för ansiktet. Hennes nagellack glittrade och hon skakade lätt på huvudet så hennes långa blonda hår flög lätt omkring henne, innan hon gick fram för att motta Luciakronan.

- Lucia är taget av det latinska ordet lux som betyder ljus, sa Ingrid. Imorgon skall du Alicia vara ljusdrottning och sprida ljuset på många ställen tillsammans med ditt luciatåg här på Plontus planeten. Det är en ära för mig att sätta på dig denna Luciakrona som gått i många generationer. 

Alicia fick på sig Luciakronan, tackade så jättemycket och det applåderades igen. Samtidigt fick Kapten Zeta Blackstroms…

(Fortsättning följer i lucka 13, häng med!)

No comments:

Post a Comment