Translate

Sunday, December 13, 2015

LUCKA 13 – 2015:



… ett telefonsamtal från Hanska Muski och gick ut för att kunna tala ostört.

- Det har varit aktiviteter kring Honungsplaneten, jag önskar att vi sänder Entroms omgående för att undersöka detta. Det är några som är beväpnad och dom hotar alla som kommer förbi. Förbered rymdskeppet och kontakta mig om det blir nödvändigt för förstärkning, sa Hanska Muski.

Kapten Zeta Blackstroms fick tag på Entroms som genast drog till Honungsplaneten för att se vad det var för aktiviteter där. Entroms flög lika fort som en kanonkula och manteln stod runt honom där han flög på den mörka kvällshimlen med alla gnistrande stjärnor omkring sig.

När Entroms närmade sig fick han syn på några märkliga figurer och larmade Kaptenen som var snabbt iväg med rymdskeppet för att bistå sin kollega. Samtidigt som han närmar sig Honungsplaneten hör han ett knastrande ljud. Bollen på hans andra öra kommer med instruktioner på vad han skall göra.

– Flyg till vänstra sidan och börja kasta honung till Z-skeppet.

Han for dit och började käka honung som bara det, sen vände han sig om och knep med magen. Då kom honungen ut via baken och slungades ut lika fort som en kanonkula. Så gjorde han en bra stund.

Framme på nosen på Z-skeppet hängde en stor soptunna som skulle fyllas med all honung, som dom skulle göra sitt hemliga vapen av. Snart var den full av honung och skickades in i skeppet där dom fixade i ordning den rätt.

Entroms började närma sig fienden för att se vad de var för några. Det påminde om Broxisarna men han trodde inte det var dom och han såg att dom var beväpnade med några hemska vapen som dom startade sikta på honom med.

Entroms rapporterade genast vad han sett och flög sedan till Z-skeppet som nu var färdig med vapnet, alltså den hemliga honungen. Han började äta som besatt för att ha ett lager med sig. Samtidigt hällde Kaptenen upp honung i sina kanoner, så at de kunde skjuta på fienden från 2 håll.

- Jag täcker dig, sa Kaptenen då Entroms flög ut.

Nu är jag på lagom avstånd tänkte han när han närmade sig fienden som hotade med vapen och vände sig om och knep med magen. Kula på kula sköts ut i rymden. Ju närmare de kom fienden ju med bredde de ut sig. Samtidigt sköt Kaptenen med sin stora honungskanon.

Splaff! Där träffade den första kulan en som blev helt dränkt av honungen. Vijong! Lät det när den hemliga honungen gjorde så vapnen kroknade.

- Det var en, sa Kaptenen, nu är det 4 kvar.

Han fick in 2 fullträffar mot 2 andra. Entroms förföljer 2 stycken som försöker att fly. Det blev en hård kamp men så slungade han iväg en honungs-kula. Splaff sa det och Vijong när vapnet kroknade.

- Gapa, knastrade det vid Entroms öra, Gapa! Entroms gapade lydigt och fick i sig en kula som den som flydde hade skjutit. Schoff for den i magen på honom och han vände sig om och pruttade ut resten som var kvar.

Det blev fullträff! Inträngaren med vapen flög en bit bakåt innan han fastnade i honungen.

- Pust, suckade Entroms, vi klarade oss igen!

Z-skeppet närmade sig nu med en stor magnet och 5 kastlinor. Nu skulle dom frakta fienderna och dess skepp till Proxus planeten, där dom skulle få hjälp att tvätta av sig honungen. Denna honung var ju egentligen inget vapen men gjorde så att alla som var dumma blev snälla.

Splong lät det när fiendeskeppet hamnade på magneten. Svisch, svisch lät det när lassona flög i luften.

Snart var dom framme på Proxus planeten där dom lämande den nu snälla fienden. Samtidigt drack dom te och åt en extra portion honung. Nu var lugnet återställt igen och dom var stolta och tacksamma över att de gått så bra.

- Titta där, sa Entroms, där kommer några änglar! 

Dessa änglar följde med dom hela vägen hem till Plontus planeten. Några hade stannat på Proxus planeten där dom hjälpte till. Entroms och Kaptenen tackade för den energi dom fick av änglarna och för att dom följde med och lyste upp.

Entroms och Kaptenen drog till bageriets bak-rum för att rapportera det som skett och kolla sista nytt om positionen till Rudolf med röda mulen.

Några timmar senare då dom var på väg hem fick dom se rätt utanför bagaren ett vackert Luciatåg med Alicia i spetsen med levande honungsljus i sin krona. I tåget fanns även tärnor, nissar och några som var Staffan stalledräng.

En änglakör flög lite över dom och sjöng med, det var så vackert att både Kaptenen, Entroms och flera poliser fick tårar i ögonen. Nu skulle Luciatåget gå runt till sjukhuset, några ålderdomshem, och sedan till kyrkan där det väntades Luciamorgon.

Spontant följde dom efter Luciatåget och gick i förväg till kyrkan när Luciatåget gick mot sjukhuset. Där fanns det redan en del morgonpigga personer med facklor som delade ut glögg och lussebullar. 

Väl framme vid kyrkan fick Entroms se…

No comments:

Post a Comment