Translate

Saturday, December 19, 2015

LUCKA 19 – 2015:



… Entroms och Kapten Zeta Blackstroms tittade på varandra och sa samtidigt:

- Nyckeln! och hoppade till bägge två.

Dom hade jobbat ihop så länge att det var som att dom läste varandras tankar och det skedde ofta att dom sa ting samtidigt. Det var även vanligt att dom brukade fylla i varandras meningar.

- Detta var verkligen nyttig information! sa Kaptenen. Det är något vi måste undersöka ganska omgående. Vi återkommer!

Innan Annica och Åsa hann säga något var poliserna redan utanför dörren och på väg till rymdskeppet. Dom drog genast till polisstationen på Plontus planeten för att läsa igenom saken som fanns arkiverad i deras arkiv med interna saker.

Det hade hunnit snöat ganska mycket efter att det på morgonen varit töväder med dimma. Mitt på dagen var det slått om till minusgrader igen och nu låg ett vitt täcke överallt.

- Lekinia och Trobiana, skall vi se var den saken är, sa Kaptenen där han stod mitt i arkivet och gick igenom saksnummer. Hm, jag vet den skall vara här, sa han.

- Dom var några av våra bästa kvinnliga poliser här på Plontus-planeten, sa Entroms, ingen har förstått varför det blev ett sådant bråk, fick dom verkligen förklarat sig?

Kaptenen tittade undrande på honom och svarade att dom som provar att stjäla det hemliga honungsreceptet var inte att lita på. Dom blev ju förhörda och slapp fängelse men blev istället exkluderade från poliskåren.

- Här är saken sa han, tog ut den från arkivet och gick och satte sig för att läsa igenom vad som var antecknat.

Entroms kom och satte sig vid sidan om honom, han var lika ivrig han på att lösa saken.

- Så konstigt, sa Kaptenen, det står här att saken lades ned för att det inte fanns tillräckligt med bevis. Han tystnade lite innan han fortsatte.

- Ändå kvarstod domen att dom skulle exkluderas från poliskåren på grund av att dom blev misstänkta för att ha spionerat och konspirerat ihop med poliser från Broxisarnas polis-distrikt. Dom ansågs vara en fara för rymdsäkerheten.

Det uppstod en tystnad i rummet där bägge tänkte på det som skett den senaste tiden. Trots allt hade ju inte kidnapparna krävt något för egen vinning, sa Entroms till Kaptenen, så kanske dom bara vill bli hörda?

Kaptenen tog och ringde till Hanska Muski och rapporterade det dom kommit fram till och han ringde tillbaka till Kaptenen en stund efteråt, när Hanska Muski undersökt och ringt tillbaka med mer upplysningar.

Bronkiolus hade undersökt och namngivit de två poliserna som var exkluderade från Broxisarnas polis-distrikt på samma tidpunkt.

- Det var Virola och Briktora som blivit sedda att konspirera med Plontus planetens polis-distrikt som gjorde att dom blev exkluderade. Dom nekade, precis som våra poliser gjort till det som inträffat.

Då dom åkte tillbaka för att samla polisen i bageriets bak-rum så…


(Fortsättning följer i lucka 20, häng med!)

No comments:

Post a Comment