Translate

Wednesday, December 16, 2015

LUCKA 16 – 2015:



… Hanska Muskis röst hördes.

- Eftersom jag inte får kontakt med Kapten Zeta Blackstroms väljer jag att ta kontakt med dig Entroms. Jag har lite nya upplysningar i saken och jag ber om ursäkt för att jag tar kontakt så sent.

- Jag har varit barnvakt till Kaptenen, svarade Entroms, nu sitter vi i hans vardagsrum så han får med sig informationen samtidigt som mig.

Kaptenen ursäktade sig med att han glömt slå på ljudet på direktlinjen till sin chef efter filmen dom varit på, samtidigt som han undrade över vad det var för nya upplysningar Hanska Muski hade till dom.

- En av poliserna i vårt distrikt, hundföraren Emil har en teori om vem detta kan vara som sätter vårt polis-distrikt upp emot Broxisarnas polis-distrikt. Jag har satt igång en utredningsgrupp på bak-rummet hos bagare Olof för att undersöka vidare om det ligger någon sanning i detta.

Entroms undrade vad det var för teori och om Bronkiolus fått besked. Det sistnämnda bekräftade Hanska Muski och fortsatte med:

- Minns ni när vi fick ansvaret för att hålla vakt kring Honungsplaneten, att det var två poliser som inte skötte sig som vi var tvungna att exkludera?

Detta mindes både Entroms och Kaptenen väl, det hade varit bråk och problem som tyvärr lett till problem för alla i polisdistriktet. Dom hade bråkat ännu mer när dom blev exkluderade men det hade det varit tyst om dom rätt länge nu.

- Hundföraren Emil har sett dessa två personer tillsammans med några Broxisar, och han menade att han hört att dom pratade om att det är dom som skall leda rymden.

Entroms kände igen det från någonstans och kom på att under ett spaningsuppdrag hade han hört dom orden av en av Broxisarna som han sa till Hanska Muski som svarade med:

- Intressant att du säger det, för det är ju även poliser som blivit exkluderade ifrån Broxisarnas polis-distrikt då dom bråkade och inte gick att lita på. Mest troligen har dom funnit varandra och planerar någon slags hämnd för att dom inte längre är inkluderade som poliser.

Eftersom det var sent och detta var mest som en uppdatering avslutades samtalen. Hanska Muski tackade för upplysningen och både Entroms och Kaptenen tackade i sin tur för informationen.

Dom blev eniga om att ha kontakt i morgon då dom pratat med utredningsgruppen på bak-rummet till bagare Olof. Det kunde ju vara ny information som kommit in i saken.

Eftersom det var sent erbjöd sig Kaptenen att Entroms övernattade i gästrummet där han hade fått sin egen special säng. Entroms tackade ja och dom gick och la sig.

I fönstret hängde en julstjärna som lyste upp med ett svagt sken, Entroms var så trött att han somnade på en gång och drömde ännu en gång om Rudolf med röda mulen som blev jagad av en bisvärm, om en flygande Jultomte luva och andra konstigheter. Han hörde även en dunkning som kom då och då i drömmen tills han sov så hårt att han inte mindes sina drömmar.

- Vakna Entroms, kom det glatt från en kvittrande Stroffi som kom och kliade honom bakom öronen. God morgon! Frukosten är serverad så dags att vakna. Titta vad jag fått i paket-kalendern, är den inte fin?

Entroms vaknade av den morgonpigga tjejen och gäspade stort så han visade alla sina skarpa tänder. Yrvaket tittade han på den ängel Stroffi räckte fram så han skulle se. Han höll med om att det var en fin present.

Efter frukosten var det dags att ta sig till bak-rummet på bageriet till Olof för en uppdatering och för att planlägga dagen vidare. Entroms och Kaptenen slog följe och på vägen dit fick dom se…

(Fortsättning följer i lucka 17, häng med!)

No comments:

Post a Comment