Translate

Wednesday, December 23, 2015

LUCKA 23 – 2015:


… såg han att dörren till bikupan var öppen, den vaktades av de två hundarna till Emil. Inne var det stilla, nästan lite kusligt stilla tänkte Entroms och gick förbi hundarna och in med Alicia fortfarande på sin rygg.

Mycket riktigt var Emil inne och höll fast en av Broxisarna. Strax efteråt kom den specialutsända polisstyrkan fram och tog över. Dom undrade var dom andra 3 var?

- Vi ger oss! hördes en kvinnostämma ropa utanför dörren och hundarna startade morra när dom vittrade den doften som dom markerat varje gång de passerat bikupan.

Det var tre kvinnor som kom gående och när hundarna attackerade flög den ena upp och Emil fick hindrat att dom gjorde mer än bara markerade. Eftersom Broxisarna kan flyga förstod dom att det var den andra polisen därifrån.

Kapten Zeta Blackstroms kom en liten stund senare tillsammans med Hanska Muski och Bronkiolus. Tätt efter kom biodlare Thomas med sin sambo Annica som hjälpt polisen med änglalägg, även Åsa som lagt korten och övat sig var med.

- Var har ni gömt Jultomten och varför har ni kidnappat honom, frågade Kapten Zeta Blackstroms dom tillfångatagna exkluderade poliserna.

Det uppstod en tystnad och från himlen kom det en grupp änglar som dalade ned i närheten och lyste upp där dom stod. Rudolf med röda mulen kom springande och bromsade en bit ifrån bikupan när han såg hundarna.

- Lekinia, Trobiana, Virola och Briktora, var finns Jultomten? Det är ju ändå Julafton imorgon och vi måste tänka på barnen! sa Kapten Zeta Blackstroms.

Det hördes nu kraftiga dunkningar inifrån Bikupan, Kaptenen och Entroms gick in.

- Vad konstigt, sa Alicia som fortfarande satt på Entroms rygg, det låter som att det kommer från golvet under mattan där i hörnet.

Kaptenen gick dit och drog undan mattan och fick syn på en golvlucka med ett stort nyckelhål i. 

Han drog fram den nyckel som dom hittat i Jultomtens luva som dom fått som ledtråd, stack den i nyckelhålet och vred om. Den passade faktiskt!

Sakta öppnade Kaptenen golvluckan och upp stack huvudet av…

(Fortsättning följer i lucka 24, häng med!)

No comments:

Post a Comment