Translate

Friday, December 4, 2015

LUCKA 4 – 2015:


… något som inte brukade vara där. På Postkontor skylten var en Julgransstjärna uppsatt. Är det samma Julgransstjärna som var borttagen från Julgranen? tänkte Entroms där han flög fram, eller är det jag som inte har vaknat tänkte han.

Snön gnistrade i solstrålarna från himlen och luften var inte lika bitande som den varit då Entroms var på sin nattliga runda, men det var ändå rätt kyligt. På trappan till Postkontoret stod Postmästaren och pratade med två innevånare på Plontus-planeten. Han verkade upprörd tänkte Entroms och flög fram.

- Välkommen! utbröt Postmästaren Per. Så bra att du kunde komma så fort, jag upptäckte det inte på en gång, helt otroligt, vad ska jag ta mig till? Jag vet inte mitt arma råd, vad är det som sker här på våran planet? Jag…

Mer hann han inte säga innan Entroms avbröt honom och sa att det var bäst dom gick in och fortsatte samtalen inne. Väl inne stängde Postmästaren dörren, låste den och hängde upp en skylt där det stod stängt så dom skulle få vara ostörda under samtalen.

- Så vad är det som skett? frågade Entroms.

Postmästaren Per verkade stressad, slog handen för pannan och startade berätta:
- När jag kom i morse var det några figurer utanför som sprang för glatta livet, men en flög upp och satte en Julstjärna på skylten. Han glömde något och kom flygande tillbaka och då såg jag att det var en av de där hemska Broxisarna! Jag tänkte inte på att dörren till Postkontoret var öppen, eftersom vår städerska ibland är lite slarvig och glömmer stänga dörren när hon luftar ut. Ja inte dörren på framsidan men personal ingången. Eftersom hon kommer bara en liten stund innan mig så har det aldrig varit ett problem, men denna gång stod dörren öppen men hon hade inte kommit såg jag när jag kom in.

Det uppstod en konstpaus och Entroms sa åt honom att bara ta det lugnt. Detta går bra, andas djupt och berätta vad mer som skett. Har du observerat något?

- Den stora julkortssäcken som skulle sändas iväg idag var borta, även den stora paketsäcken. Tänk alla önskelistor som nu är stulna, vad skall Broxisarna med det till? Det är ju personliga brev, kort, paket och önskelistor? Jag fattar ingenting!

Postmästaren Per skakade uppgivet på huvudet och gick och satte sig med huvudet i händerna. Entroms passade nu på när han visste lite mer att kontakta Kapten Zeta Blackstroms och rapportera de upplysningar han fått.

En knackning hördes och bagare Olof blev synlig igenom glasfönstret på dörren. Postmästaren Per skynda sig öppna dörren och släppa in Olof som var en av hans bästa kamrater.

- Jag hörde att även du haft inbrott, sa Olof, dom pratade om det på bak rummet poliserna som var på vakt. Så jag tog med nybakade honungskakor med citron och skyndade hit till 11-kaffet. Vi måste stå samlade nu för att reda ut vad det här är. Förresten, lite ovanligt att sätta en Julgransstjärna på skylten, men varför inte?

Per förstod först inte vad Olof pratade om, han hade inte dekorerat med nån stjärna mer än dom som hängde i fönstren. Jag hörde väll fel tänkte han och dukade fram kaffekoppar och satte på kaffe.

Entroms gick omkring på Postkontoret för att leta efter ledtrådar på det som skett, då han plötsligt fick syn på ett fasttejpat papper på ena kassa-apparaten med texten…

(Fortsättning följer i lucka 5, häng med!)

No comments:

Post a Comment