Translate

Friday, December 18, 2015

LUCKA 18 – 2015:


… Postmästare Per gjorde en paus och hämtade andan innan han fortsatte.

- Jo såhär är det, det är ju inte klokt! Tänker dom inte? Vad ska jag göra? Jag vet inte mitt arma råd, tänk att bara komma på att göra något sådant? Det är ju bara så, ja att göra nåt sånt är…

Entroms gick fram till Postmästaren och sa precis som förra gången dom mötts, då det varit inbrott på Postkontoret:

- Detta går bra, andas djupt och berätta vad som skett. Vem har gjort vad? sa han lugnt.

Postmästare Per startade slappna av lite och Bagare Olof räckte fram en kopp med honungs-te som Per tacksamt tog emot. Han tog en slurk innan han fortsatte berätta.

- Två av postsäckarna som blev stulna av dom där Broxisarna hänger på skylten till Postkontoret, sa han och suckade. Ja inte båda två, faktiskt hänger den andra över Julgranens stjärna, helt på toppen på julgranen i centrum. Jag fattar ingenting!

Innan Kaptenen eller någon hann tänka sa Entroms åt hundföraren Emil att hämta sina hundar för nu fanns det ingen tid att förlora. Kaptenen förstod genast vad Entroms hade i tankarna och sa att dom skulle bara göra det dom måste.

Väl framme vid Julgranen flög Entroms upp och hämtade ned postsäcken och hundarna fick nosa på den innan dom tillsammans med Emil startade söket.

- Dra förbi biodlare Thomas, uppmanade Entroms. Är Rudolf med röda mulen där, så kan det vara att han har kvar doftspår från dom. Har vi tur så håller dom fortfarande ett vakande öga på renen och det fångar hundarnas känsliga nosar upp om dom är i närheten.

- Dessutom, sa Entroms, så var dom ju nyligen förbi och hällde ut brev och julkort över oss, och det måste varit från dom här postsäckarna. Troligen har dom hängt upp postsäckarna rätt efter att dom tömt dom, så långt undan kan dom inte vara.

Hundföraren Emil satte igång de två hundarna som startade spåra vid Julgranen och faktiskt gick dom ivrigt mot biodlingen, kan vara dom följde doftspår på Rudolf med röda renen tänkte Entroms som flög och tog ned postsäcken på Postkontorets skylt innan han returnerade till bak-rummet på bageriet.

Resten av dagen förflöt, Emil rapporterade att hundarna markerat väldigt i närheten av ett hus som såg ut som en bikupa nära biodlingen, men att han inte fick fram något annat. Han lovade gå tillbaka flera gånger och undersöka, för nåt är det där.

- Nu är det snart dags att gå till Annica, sa Kaptenen efter att dom haft den dagliga eftermiddagsrapporten. Vi får hoppas att hon kan hjälpa oss med några ledtrådar, och ja även hennes elev Åsa. Fler huvuden som samarbetar är alltid bra, fortsatte han.

Det var inte speciellt vanligt att poliserna tog kontakt med utomstående för att få ledtrådar, speciellt inte med dom som pratar med änglar. Samtidigt så var det ju vanligt att dom såg änglar och dom hade även blivit ledsagade hem efter uppdraget här om natten.

- Vi får gå dit med ett öppet sinne, sa Kaptenen, men vi ska inte heller förvänta oss för mycket, fortsatte han och Entroms höll med honom.

- Oansett, svarade Entroms, så kan det komma något bra ut av detta. Vi kan få igång tankeprocessen som gör att vi ser nya möjligheter hur lösa det, sa han och det i sin tur var Kaptenen enig med honom om.

Dom var tidigt ute men Annica som känt på sig det väntade på dom och välkomnade dom in. Hon hade förberett Åsa om den lite annorlunda övningstimmen och försäkrat sig med henne om att det var ok, och det hade Åsa svarat ja på.

Åsa var inte det barn som räckte fram ett kort på en ängel innan hon sprang med sina kompisar i förväg till kyrkan där det skulle vara Lucia firande. Tillfälligheten hade gjort att barnet med kortet visade vägen till den ljushåriga kvinna som satt färdig med en kortlek och tända ljus framför sig.

- Vi börjar med att rensa korten och oss själva, beskydda oss och den här stunden, startade Annica säga med sin lugna harmoniska röst. Efter det kommer Åsa att blanda kortleken och dra ut tre kort som representerar då, nu och sen i den aktuella saken ni är inne i nu. Så får vi besked av änglarna vilka besked dom vill ge via oss.

- Åsa vet inte vad som fört er hit, sa Annica, hon vet bara att hon skall ge de besked änglarna kommer med.

Åsa blandade korten som heter Archangel Power tarot cards och drog ut tre kort som hon la framför dom.



- Det första kortet representerar då, sa Åsa med klar röst. Det är vad som varit som lett fram till hur det är nu, då skall vi se vad det är för kort, sa hon och vände på kortet.

Det stod på detta kort: ’’Leap of Faith, Archangel Metratron’’. Åsa förklarade att Metratron är en god lärare och kan hjälpa till med att prioritera och organisera. Polisens arbete handlar om att organisera och lösa saker, ni vågade stå i detta och be om hjälp. Änglarna fick er att våga och hunden visar på trofasthet och får med sig många detaljer känner jag. Era steg är beskyddade i erat polisarbete och jag känner in, sa Åsa, att ni nyligen även haft hjälp av änglarna.

Detta bekräftade poliserna var fallet och tänkte på uppdraget häromnatten.

- Det andra kortet representerar nuet, vad är kärnan i det som sker sa Åsa vidare.

På detta kort stod det: ’’Decision, Archangel Jophiel’’.  Åsa förklarade med att Jophiel kallas även Feng Shui ängelen och kan hjälpa till med att vända tankarna snabbt från att vara negativa till att vara positiva. Hon säger att någon är fast och behöver släppas ut, andra tror att dom är fångar men det enda fängelset dom har är sina egna tankar. Ni är på rätt spår, säger änglarna.

Entroms och Kaptenen tittade på varandra. Är det möjligt att Åsa inte visste om att det handlar om en kidnappnings-sak? tänkte dom bägge två.

- Det tredje kortet representerar sen, vad som möjligen kommer att ske om ni följer änglarnas råd.

På detta kort stod det: ’’Page of Michael’’. Åsa förklarade att Michael är den beskyddande ängeln, han beskyddar oss från faror men även från våra egna negativa tankar. Han kan med sitt svärd skära bort allt negativt som är omkring oss och i oss som tanke- och handlings mönster. Ni får ordnat upp och halat in saken känner jag, fortsatte Åsa förklara. Det ni går genom nu stärker er och ger er en ny frihet, jag ser kontroll och ett enat rike. Så när saken är löst, sa Åsa, så tror jag på en ny start, som en ny vår där allt har möjlighet för att växa och spira.

Annica tog till ordet och undrade om poliserna hade några frågor, på det svarade Kaptenen.
- Vad råder oss änglarna att ta för grepp nu?

Åsa blandade kortleken och drog ett tilläggs kort speciellt till denna fråga, det blev:
’’The lovers, Archangel Raphael’’.



- Ärkeängel Raphael är den ängel som hjälper oss att rensas och helas, sa Åsa. Jag får till mig för att kunna lösa saken måste man gå tillbaka och se på en tid där allt fungerade, var bra, precis som på en smekmånad.

- Något skedde som har lett till den saken ni är i nu, och den kan bara lösas med förståelse, viktigt att se på saken överordnat och ha tro på att det kan lösas. Lösningen är närmare än ni tror säger änglarna högt och klart.

I det Åsa sa det fick dom se ett starkt ljus komma in genom ena fönstret, och utanför stod nu en änglaskara som spred sitt sken omkring sig.

- Det är viktigt att förplikta sig till att det blir en lösning utan våld, men att man går till orsaken och spinner vidare från där. Det skall ni göra nu, sa Åsa. Godhet kommer att lösa saken.

Innan Annica hann säga något… 

(Fortsättning följer i lucka 19, häng med!)

No comments:

Post a Comment