Translate

Tuesday, December 15, 2015

LUCKA 15 – 2015:


… att vi som vanligt gjort ett bra jobb, han berömde oss bägge, sa Kapten Zeta Blackstroms. 

- I tillägg undrade han var nyckeln gick till, men jag sa som det var att det visste jag inte. Jag sa att det kan ju vara att vaxljuset är en ledtråd och om möjligheten för att få änglahjälp. Han bad att vi rapporterar direkt så fort vi vet något mera.

Fru Prina Blackstroms dukade bordet och hon hade även gjort ugnsbakade rotsaker med honung som hon tog ur ugnen i tillägg till kotletterna. Det vattnades i munnen på dom alla tre och Stroffi kom springande för att fråga när middagen är klar.

Stroffi gav till ett litet tjut när hon såg Entroms, hon blev alltid glad när hon såg sin vän polishunden och hon sprang fram och slog armarna om halsen på honom. Sen  kliade hon honom  bak öronen och sa det var så roligt att flyga sist.

- Kan jag få flyga med dig snart igen? Snälla Entroms snälla, bad Stroffi och tittade bedjande på honom och sina föräldrar.

- Entroms måste få äta middag och vila lite och sen om han orkar kanske du får flyga med honom, sa Prina till sin dotter.

-Jag och Mamma har lust att gå på bio ikväll, sa Kaptenen, kanske du kan stanna en stund och vara barnvakt?

Entroms svarade att det gjorde han jättegärna som tack för maten. Som godnattsaga kunde han berätta historier om sig själv som valp, till detta jublade Stroffi.

Hungriga som dom nu var kastade dom sig på de varma kotletterna och rotgrönsakerna, och precis som vanligt hade Prina lyckats med maten. Dom åt, knaprade och njöt. Det serverades även sallad till men det äter ju inte hundar.

- Du får äta upp min sallad Stroffi, sa Entroms, så att du blir stor och stark.

- Men då är jag ju inte din lilla flicka längre, svarade Stroffi skrattande.

Åt detta protesterade Entroms som vanligt och sa:
- Det kommer du alltid att vara. Men inte före du är stor nog får du vara med på mina och Pappas uppdrag.

Stroffi bad direkt om att få en extra stor portion sallad, för hennes dröm är att en dag få vara med på ett sådant där uppdrag som verkar vara så spännande. Hon skall snart fylla 6 år, så det dröjer ännu en stund till men det låtsades dom inte om.

Efter middagen gjorde sig Kaptenen och Prina iordning och drog på bio, Entroms tog en flygtur med Stroffi innan dom lekte med hennes lego. Så var det kvällsmat och läggdags.

- Jo du måste borta tänderna, sa Entroms strängt när Stroffi försökte låta bli. Annars berättar jag ingen saga för dig.

Stroffi borstade snabbt tänderna och tog på sig nattdräkten och hoppade i säng. Entroms satte sig vid sidan av sängen och berättade ett par sagor om honom själv när han var hundvalp och Stroffi skrattade.

- Du var allt en tokig hundvalp, sa Stroffi och gäspade stort. Snälla stanna här till jag somnat, sa hon och släckte lampan, vände på sig och somnade på en gång.

Entroms la sig ned utanför hennes rum och slumrade själv till och det var så Kaptenen och Prina fann honom när dom kom hem efter bion. Dom tassade ned för trappan igen för att inte väcka honom.

Inte länge efter drömde Entroms att han var ute på ett uppdrag, några änglar följde honom och han hörde det dunka men förstod inte varifrån. Plötsligt i drömmen dök Rudolf med röda mulen upp och efter honom en bisvärm som jagade honom. Han vaknade av ett ryck och undrade vad klockan var.

När han tassade nedför trappan hörde han med sin skarpa hörsel att dom kommit hem så han gick in i vardagsrummet.

- Väckte vi dig? frågade Kaptenen, det var verkligen inte meningen.

Entroms förklarade att han hade haft en märklig dröm och vaknat av den. Hur har ni haft det, frågade han. Dom hade skrattat mycket, svarade Kaptenen, detta var vad vi behövde, vi kan inte tacka dig nog för hjälpen!

Det startade knastra i Entroms vänstra öra i bollen och han svarade:

- Polishund Entroms till din tjänst, vad kan jag hjälpa till med?
Det uppstod en tystnad innan…

(Fortsättning följer i lucka 16, häng med!)

No comments:

Post a Comment