Translate

Saturday, December 5, 2015

LUCKA 5 - 2015




... Till Plontus-distriktet:
Trodde ni att ni skulle kunna lura oss? Vi skall knäcka era koder en gång för alla! Nu har vi hämtat bevismaterialen. Eftersom vi tror ni har konspirerat med Jultomten så har vi tagit honom till fånge på en säker plats, han skall få lösa koderna för oss. Bara följ kommande instruktioner så blir ingen skadad.
Med vänlig hälsning:
Broxisarnas polis distrikt

Entroms läste igenom det som stod flera gånger. Luras? Koder? Bevismaterial? Konspirerat? Jultomten är tillfångatagen? Tankarna snurrade och det enda riktiga var att ringa chefen Kapten Zeta Blackstroms.

Kaptenen svarade omgående och sa att han i sin tur skulle rapportera till sin chef Hanska Muski, för detta startade bli så pass allvarligt att dom behövde både förstärkning och hjälp med att lösa detta.

- Möt mig i bak rummet på bageriet, sa Kaptenen myndigt. Nu måste vi smida planer framöver! 
Entroms, var snäll och ta med stjärnan som blev uppsatt på Postkontor skylten som bevismaterial. Kanske den innehåller någon ledtråd på var Jultomten är fångad?

Det knastrade till som lite klirr bakom Entroms som vänder sig snabbt om. Det var Postmästaren Per som trampade på glassplitter och först då såg dom bägge att det var en krossad honungsburk nära kassan på Postkontoret.

- Ojanemejtanet, suckade Per, när han fick syn på brevet från Broxisarna, tittade ned på den krossade honungsburken och sen på Entroms. Har dom fullständigt gått från vettet? fortsatte han. Kidnappa Jultomten och så stjäla alla paket, brev och julkort. Vad skall vi ta oss till?

Bagaren Olof kom med en sop och startade sopa upp glassplittret och sa åt Entroms att flyga upp och sätta sig på bänken så att han inte fick glassplitter i sina tassar. Han vände säg till Per och sa:
­- Tydligen har dom tänkt ta till fula knep denna gång. Dom kan omöjligt tänka på barnen! Varför slösa med tid, energi och förstöra för andra, vart är världen på väg? suckade han uppgivet.

Postmästare Per tackade för hjälpen och sa:
- Godhet vinner alltid i längden, det måste vi tro på. Nu ska vi göra det vi kan för att hjälpa rymdpoliserna!

Detta höll Olof med om och tillsammans med Entroms tog dom sig till bageriets bak rum där poliserna hade sin nyupprättade samlingsplats. Samtidigt med dom kom Kaptenen Zeta Blackstroms med några matväskor.

- Min fru Prina ville säkra att vi får i oss en varm lunch. Hon har gjort rödbetspajer med honung till oss så att vi får energi till att lösa detta uppdrag, sa Kaptenen och ställde ned matväskorna på en bänk mitt i rummet.

Entroms kom på att han glömt ta med Julstjärnan som hängde på Postkontorets skylt, ursäktade sig och flög genast för att hämta detta bevismaterial. Väl tillbaka till Postkontoret fick han syn på… 

(Fortsättning följer i lucka 6, häng med!)

No comments:

Post a Comment