Translate

Wednesday, December 9, 2015

LUCKA 9 – 2015:




… fick dom se lärarinnan Ingrid komma joggande förbi med en vattenflaska i ena handen. Hon stannade till och kom mot dom medans hon hämtade andan.

- Vilken lyckträff att jag fick se er just nu, sa hon när hon var framme. 

- Jag tänkte just på att det var dags att invitera till skolans julpysseldag och vi vill även i år att du biodlare Thomas kommer och undervisar om bi, honung, bivax och vad man kan göra med det. Är det något du kan tänka dig göra även i år? frågade hon och drack lite från vattenflaskan.

Thomas blev glad och tackade ja, han mindes hur uppskattat det var av alla elever men även av dom vuxna som tagit sig dit. 

- Det är så viktigt att sprida kunskap om just bina då dom är otroligt viktiga i naturens näringskedja, och deras produkter är bland det hälsosammaste som finns, fortsatte Ingrid. 

Tomas blev verkligen tacksam för att ha möjligheten att informera och påverka positivt.

- Vad dricker du? frågade Stroffi nu nyfiket. Jag är törstig, sa hon vidare, får jag smaka?

Ingrid sa att det var en sportdryck, energidryck med honung från Thomas biodling och hon fick jättegärna smaka. Ingrid räckte över flaskan till Stroffi som drack av det och log stort. Efter att ha smakat på honungsdrycken tackade Stroffi artigt och gav tillbaka flaskan.

- Eftersom det är julpyssel i centrum så önskar vi att ha olika stationer även i år med möjlighet för att baka med honung, sa Ingrid, men även att få lov att göra ljus av bivax till exempel. Vi planerar att ha det på skolan som vanligt rätt före lucia.

- Men då säger vi så, sa Ingrid vänd mot Thomas när dom avklarat en del detaljer.

Ingrid blev även enig med Entroms om deras möte inför flygshow-uppvisningen innan hon ursäktade sig och startade jogga vidare.

För en liten stund hade Entroms glömt bort brevet som Rudolf med röda mulen bar på kring sin hals. Han blev klar över det igen då Stroffi startade klappa renen och sa till Thomas att dom var tvungen att ta det brevet med sig till Kapten Zeta Blackstroms omgående. Dessutom behöver Stroffi hem till sin Mamma sa han vidare och dom tog avsked av Thomas som gick för att mata den hungriga renen.

- Rudolf med röda mulen har varit här i några dagar, förklarade Thomas innan dom skildes åt, och jag har matat honom för tänkte att han rymt nu igen. Han brukar komma på besök då och då. Nu väntar jag bara på att Jultomten skall komma och hämta honom.

Detta svarade Entroms inte på då han ju trots allt var med i en utredning och att det inte fick bli känt att Jultomten var kidnappad. 

Han fick med sig brevet i en liten väska han alltid bar på sig, Stroffi hoppade upp på hans rygg och dom flög fort hem till Fru Prina Blackstroms som undrade vart dom tagit vägen.

Kapten Zeta Blackstroms kom hem en liten stund efter dom. Entroms hade ringt honom när han flög och berättat om att han hade med sig något han ville dom skulle se på, att det var viktigt. Mer hade han inte velat säga eftersom Stroffi kunde höra allt.

Stroffi fick med sig ett par honungsmuffins och gick skrattande till sitt rum där hon skulle leka tebjudning med några av sina legofigurer sa hon. Prina försvann ut i köket och Kaptenen satte sig tillsammans med Entroms och öppnade det lilla brevet försiktigt.

Mycket riktigt var det ännu ett brev av Broxisarna! Denna gång kunde dom läsa…

(Fortsättning följer i lucka 10, häng med!)


No comments:

Post a Comment