Translate

Sunday, December 6, 2015

LUCKA 6 – 2015:




… lekande barn på skolgården som ligger vid sidan av Postkontoret. Dom har antagligen lunchrast tänkte han och såg att det kom en klunga barn springande mot honom. 

Barn brukade alltid flockas runt honom och han tyckte om deras uppmärksamhet, att bli klappad och att dom kliade honom bak öronen.

- Entroms, sa tjejen Åsa som var närmast, vad roligt att se dig! Visst är det härligt med jul? Skall du ha flyguppvisning även i år på Luciafirandet? Snälla, får vi rida på dig då, bara lite snälla Entroms, snälla! frågade Åsa och startade klia Entroms bakom öronen som njöt.

Han var en rätt stor hund men ingen av barnen var rädda för honom eftersom han är en snäll polishund. Ibland hände det att han hade flyguppvisningar och att även barnen fick rida på hans rygg när han flög som det brukade vara på Luciafirandet.

Nu hade ju inte Entroms tid med detta då han var på väg att hämta Julstjärnan att ta till sin chef, men han lovade att komma tillbaka och flyga med dom en dag och helt klart under Luciafirandet. Barnen hurrade och skrattade runt honom. Jaa! ropade dom i kör.

- Entroms,  hördes en kvinnostämma ropande. Det var lärarinnan Ingrid som kom småspringande fram till honom, vilken tur jag såg dig sa hon.

I ena handen höll hon en pärm och i andra handen  en halväten müslibar. Hon hade säkert inte hunnit äta lunch tänkte Entroms, hon såg ut som hon var mitt uppe i något och då är det bättre med en sund müslibar istället för att inte äta något alls. Alltid fart på henne, tänkte han.

- Jag kommer direkt ifrån ett möte med kommunen, sa Ingrid när hon kommit fram. Vi planerar årets luciafirande, men även julverkstad och julpyssel som vanligt. Det mesta föregår ju i skolan, men vi vill även i år invitera dig till att delta med din flygshow och även i det årliga Julspelet vi har på skolavslutningen, så jättebra jag såg dig!

Entroms var stolt över att bli tillfrågad även i år och tackade ja till barnens jubel. Han ursäktade sig och sa han var ute i ett uppdrag och måste skynda sig vidare men lovade komma tillbaka. Ingrid bröt av en liten bit av müslibaren och gav honom och han tog tacksamt emot, dom blev eniga att ha ett möte snart.

Fortare än fort var Entroms uppe i luften och flög till Postkontorets skylt där han tog ned Julstjärnan och startade flyga tillbaka till bageriet. På avstånd hördes barnens lek och skratt, det gav honom hoppet och tron tillbaka. Vi skall fixa detta tänkte han, det är ju detta som betyder något. Gemenskap och att lyfta i grupp som när jag flyger med barnen tänkte han.

När han var nästan tillbaka till bageriet såg han Jultomtens luva i julgranstoppen, lika bra att hämta den samtidigt tänkte han och flög sen direkt till bageriet där Kaptenen väntade.

- Passa på att ät lite paj, sa Kapten Zeta Blackstroms och berömde Entroms för att han även tagit med Jultomtens luva som bevismaterial. Du är en smart hund och kompanjon!

Men vad är det här? utbröt han när han undersökte mössan och det prasslade till.
Inne i Jultomtens luva var det fastsatt en lapp, Kaptenen tog fram den och läste…


 (Fortsättning följer i lucka 7, häng med!)

No comments:

Post a Comment