Translate

Monday, December 14, 2015

LUCKA 14 – 2015:


... att Rudolf med röda mulen försvann bakom husen. Men han hade inte på sig Jultomtens luva längre, så dom som utgav sig för att vara Broxisarna måste ha varit framme och tagit den. Men vad gör Rudolf med röda mulen såhär i centrum? tänkte han. Kanske det var fastsatt ett nytt litet brev kring halsen på honom?

- Häng med mig, sa Entroms till Kapten Zeta Blackstroms, det är något vi måste undersöka.

Kaptenen som var trött efter uppdraget och att ha varit uppe hela natten ville först protestera, men då Entroms gick följde han efter. Han hade inte sett Rudolf med röda mulen så han visste inte vad det var dom skulle undersöka.

- Han var nyss här, sa Entroms när dom gick bakom husen men inte såg någon. Rudolf med röda mulen var här!

- Är du säker? frågade Kaptenen, eller är du så trött att du ser i syner?

Entroms hann inte svara på detta då plötsligt Rudolf med röda mulen kom springande mot dom som om han hade eld i baken. Han passerade och vek av mot vänster, Entroms flög efter honom och Kaptenen kom efter så fort han kunde. 

Rudolf med röda mulen stannade plötsligt till och startade gå sakta fram mot den stora dekorerade Julgranen. Först då fick Entroms se att på en stol vid julgranen låg Jultomtens luva, hur den nu kommit dit.

Det var då Entroms förstod att även Rudolf letade efter sin husse Jultomten, han sa detta till Kaptenen när han hunnit ikapp dom. Det gör han ja, hade Kaptenen svarat, och jag som hoppades att vi kunde fått en del svar av honom.

Några änglar kom dalande ned från himlen och lyste upp den och flög och ställde sig mellan dom och julgranen. Det var som änglarna ville något men dom förstod inte vad det var, mer än att dom önskade säga något och hjälpa till.

- Nu skulle vi ha någon här som kunde tala med Änglar, suckade Entroms. Kanske dom vet vart vi skall leta och som kan hjälpa oss?

- Där sa du något, sa Kaptenen, att vi inte tänkt på det innan. Det finns ju dom personer som kan samtala med Änglar och ge deras budskap till oss. Tänk om dom kan hjälpa oss med detta, men ja, vi måste finna någon som kan prata med änglar.

Det fanns inget nytt brev på Rudolf med röda mulen, men Entroms gick för att nosa på Jultomtens luva för att känna om det var samma personer som tagit mössan nu. Han kände även doften av metall och sa åt Kaptenen att undersöka.

- Det finns en nyckel i mössan, utbrast Kaptenen och drog ut en nyckel som såg speciell ut. Men vart leder den till? Det var inget brev här, sa han, men vänta jag känner något.

Han drog ut ett bivaxljus med ett bi på sig som låg längst inne i luvan, men ingen annan instruktion mumlade han tyst för sig själv.

Några barn kom gående i en klunga och kom framspringande till Entroms. Tjejen Åsa startade klia honom bak öronen och sa:
- Visst är det härligt med Lucia! Vi skall till kyrkan och se på Luciatåget med Alicia det skall bli så mysigt.

- Titta här, sa hon och höll fram ett vackert änglakort. Jag har fått det av Annica som säger hon kan prata med änglar. Det kom flygande i luften när jag skulle gå så jag tog med det så hon kan läsa det, ja om jag träffar henne då, sa hon och log stort.

Entroms och Kaptenen tittade på varandra och bägge tänkte samtidigt att nu visste dom vart dom skulle gå och fråga. För dom ville ju inte fråga vem som helst för det var viktigt att det inte kom ut att Jultomten är kidnappad innan dom visste mera.

Barnen småsprang mot kyrkan, dom skulle dricka varm choklad med honung och äta lussebullar med honung innan Luciatåget kom hade dom sagt, fnittrat och sprungit i förväg.

Rudolf med röda mulen hade startat springa igen när barnen sprang skrattande därifrån, men han hade ju radiosändaren på sig så det gjorde ingenting. Dessutom sprang han i riktning mot bigården där han blev väl omhändertagen sa Kaptenen till Entroms.

Efter Luciafirandet i kyrkan drog Entroms och Kaptenen hem för att sova några timmar efter sitt nattliga pass. Innan nästa pass var Entroms bjuden på middag till Kaptenen där det skulle serveras kotletter med honungs glaze. Doften var himmelsk när han kom dit och dom njöt gott av Prina Blackstroms goda matlagning.

- Hanska Muski ringde när jag kom hem i morse, sa Kaptenen, han sa…

(Fortsättning följer i lucka 15, häng med!)

No comments:

Post a Comment